Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.08.2020

Прокуратура: майже 2 млн гривень – сума збитків міському бюджету через ремонт двох площ в Ужгороді

У розтраті коштів з бюджету прокуратура обвинувачує трьох працівників департаменту міського господарства Ужгородської міськради. Про це сьогодні повідомила речниця обласної прокуратури Катерина Хижняк. Серед трьох чиновників - очільник департаменту Володимир Бабидорич. Під час ремонту двох площ Ужгорода вони завищували вартість робіт.
У розтраті коштів, під час ремонту площ Кірпи та Поштової в Ужгороді, прокуратура обвинувачує двох працівників та директора департаменту міського господарства. Також до суду направили обвинувачення щодо двох керівників приватних фірм, які ремонтували площі, - каже речниця прокуратури Закарпаття Катерина Хижняк. За її словами, на визначення дати засідання суд має 5 днів.
"Як встановило слідство, підозрювані, попередньо домовившись, свідомо завищували вартість ремонтних робіт і таким чином завдали місту збитків на близько два мільйони гривень. Йдеться про розтрату майна у великих та особливо великих розмірах групою осіб за попередньою змовою, а також про підробку документів", — зазначила Катерина Хижняк.
Кореспонденти Суспільного телефонували до директора департаменту міського господарства Володимира Бабидорича, аби дізнатися його позицію щодо обвинувачення. У телефонній розмові він сказав, що прокоментує ситуацію після судового засідання.
За коментарем кореспонденти звернулися й до Ужгородської міської ради. Речниця міськради Алла Кохан телефоном сказала – ситуацію не коментуватимуть.
Нагадуємо, ремонтні роботи на площі Георгія Кірпи розпочалися у жовтні 2017 року. На це з міського бюджету виділили понад 4 мільйони гривень. На площі Поштовій також з 2017-того тривали ремонтні роботи, на які з міського бюджету виділили мільйон 573 тисячі гривень. Також нагадаємо, у травні цього року Володимиру Бабидоричу призначили 60 діб тримання під вартою з можливістю внесення застави. Справа стосується розтрати майже 470 тисяч гривень під час ремонту площі Поштової. Директор департаменту міського господарства вніс визначену суму – це майже півтора мільйона гривень.
Сюжет за посиланням.

кількість переглядів: 1691