Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.07.2022

Президент України представив колективу прокуратури Генерального прокурора Андрія Костіна

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ про призначення Андрія Костіна Генеральним прокурором та представив його керівному складу відомства.
 
Володимир Зеленський назвав символічним початок роботи нового Генпрокурора в День Української Державності, який сьогодні відзначається вперше.
 
Президент висловив переконання, що Андрій Костін як професійний юрист і уважний до деталей фахівець забезпечить системну роботу Офісу Генерального прокурора. «Вірю, що Андрій Євгенович може проявити себе в усіх якостях Генерального прокурора. І, головне, щоб робота була організована системно, щоб був результат, бо оцінюють нас саме за результатами», – сказав Володимир Зеленський.
 
Головними завданнями на сьогодні Глава держави назвав відновлення справедливості, відстоювання інтересів України, її суверенітету й територіальної цілісності.
 
Андрій Костін, зі свого боку, наголосив, що жоден злочин, який скоїла країна-агресор, не залишиться безкарним. «У виконанні поставлених вами, пане Президенте, першочергових завдань я сподіваюся на підтримку всієї прокурорської спільноти. Ми забезпечимо невідворотність покарання як у національних судах, так і на міжнародному рівні для кожного, хто скоїв воєнний злочин на нашій рідній землі», – зазначив він.
 
Вручаючи Андрію Костіну посвідчення Генерального прокурора, Президент зауважив: «Український народ за всі ці роки пережив, побачив справді багато несправедливості – і тепер, і попередні покоління. Але саме зараз треба забезпечити суспільству життєво необхідну річ – справедливість».
 
«Я усвідомлюю відповідальність, яка покладається на Генерального прокурора держави, у якій триває війна. У відповідь на запит суспільства, боротьба за справедливість має стати філософією роботи кожного прокурора», – підкреслив Андрій Костін
 
Генпрокурор повідомив, що його першим рішенням на посаді є призначення незалежного керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, який пройшов конкурсний відбір, – Олександра Клименка.
 
У присутності Глави держави новий Генпрокурор підписав наказ про призначення свого заступника – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка.
 

кількість переглядів: 636