Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.12.2023

Підрив гранат на Закарпатті: підозрюваному депутату обрано запобіжний захід

За клопотанням прокурорів депутату Керецьківської сільської ради, підозрюваному у скоєнні терористичного акту, суд обрав запобіжний захід - тримання під вартою без права внесення застави.
 
У зв’язку зі смертю одного з потерпілих після вибуху гранати вирішується питання щодо перекваліфікації дій чоловіка на ч. 3 ст. 258 КК України. Йдеться про вчинення терористичного акту, що призвело до загибелі людини.
 
Раніше керівник Закарпатської обласної прокуратури повідомив про підозру депутату Керецьківської сільської ради за фактом скоєння терористичного акту, що призвело до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 258 КК України).
За даними слідства, 15 грудня 2023 року у с. Керецьки Хустського району під час засідання сесії сільради підозрюваний кинув на підлогу у залі три гранати, які одразу здетонували. На сесії депутати розглядали питання прийняття бюджету на 2024 рік.
За оновленими даними, від підриву гранат постраждало 23 людини включно із підозрюваним. Це 16 чоловіків і 7 жінок віком від 28 до 68 років.
Їх госпіталізували до кількох медзакладів області з тілесними ушкодженнями різного ступеню тяжкості. У більшості діагностували осколкові поранення.
Підривник прийшов до свідомості та наразі перебуває у лікарні під наглядом медиків і правоохоронців.

кількість переглядів: 215