Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.11.2022

Ексочільника Перечинської РДА судитимуть за зловживання службовим становищем, що призвело до незаконного відчуження громадянам земель лісгоспу

   

Процесуальний прокурор Перечинського відділу Ужгородської окружної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт щодо колишнього в.о. голови Перечинської РДА за фактом зловживання службовим становищем та службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки (ст. 364, ст. 366 КК України).

Слідством встановлено, що через неправомірні дії посадовця четверо громадян незаконно одержали у власність земельні ділянки на території Перечинщини. При цьому обвинувачений проігнорував той факт, що землі перебували у постійному користуванні лісгоспу. Без зміни цільового призначення та за відсутності землевпорядної документації чоловік видав завідомо неправдиві розпорядження. На їх підставі затвердили проєкти землеустрою, які на момент видачі розпорядження навіть не були розроблені.

Таким чином державним інтересам завдано 212 тис. грн збитків. Саме таку вартість мали згадані ділянки на момент вчинення злочину.

Досудове розслідування здійснювали слідчі відділення поліції №1 Ужгородського райуправління поліції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1030