Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.01.2023

На Берегівщині двох осіб підозрюють у спробі незаконно переправити через кордон групу з дев’яти «ухилянтів»

   

За процесуального керівництва Виноградівського відділу Берегівської окружної прокуратури двом особам повідомлено про підозру у незаконному переправленні групи осіб через державний кордон за грошову винагороду (ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідством встановлено, що громадяни здійснювали організацію незаконного переправлення до Угорщини військовозобов’язаних. Перетин відбувався поза межами офіційних пунктів пропуску з території прикордонних населених пунктів Берегівського району, а саме – смт. Вилок. Ціна такої послуги становила 1200 доларів США з людини.

Фігуранти на мікроавтобусі «Mercedes-Benz» перевозили «клієнтів» та надавали вказівки щодо подальшого маршруту. Минулого тижня двох переправників викрили разом із дев’ятьма «ухилянтами», за яких вони мали отримати оплату – 10 800 доларів США.

Злочин викрито прокурорами спільно з оперативники Мукачівського прикордонного загону та співробітниками Закарпатського управління ДВБ Нацполіції України. Подальше досудове розслідування здійснюватиме відділення поліції № 1 Берегівського райвідділу поліції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 924