Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2023

Інспекторці Закарпатської митниці повідомлено про підозру через виявлені недостовірні дані в офіційних документах

   

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури старшому державному інспектору митного поста «Мукачево» повідомлено про підозру у внесенні завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів (ч. 1 ст. 366 КК України).

За інформацією слідства, співробітниця митниці внесла фальсифіковані дані до акту про проведення митного огляду транспортного засобу, на якому водій ввозив в Україну комплектуючі для автомобілів. Попри те, що автоматизована система згенерувала наявні ризики недостовірного декларування, посадовиця не взяла це до уваги. Товар без належного митного декларування виявили вже при проведенні переогляду вантажівки на підставі доручення слідчого ДБР.

Зауважимо, вказану особу вже не вперше викривають на протиправній діяльності – на розгляді в судах області щодо неї вже перебуває кілька обвинувальний актів за фактами вчинення злочинів у сфері службової діяльності.

Досудове розслідування здійснюють слідчі  Шостого слідчого відділу (з дислокацією у м. Ужгороді) ТУ ДБР. Прокуратура ініціює питання щодо відсторонення інспекторки від займаної посади та обрання їй запобіжного заходу.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 966