Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2024

На Ужгородщині підприємець незаконно орендував ділянку зі ставком: прокуратура повернула землі водного фонду громаді

   

За позовом Ужгородської окружної прокуратури вдалося скасувати рішення однієї з сільських рад району про неправомірну передачу в оренду земельної ділянки зі ставком.

Йдеться про рибник у с. Нижнє Солотвино, який разом із прилеглою територією займає площу 4,49 га.

Прокурори встановили, що у 2020 році Руськокомарівська сільська рада передала ділянку в користування фізичній особі для ведення фермерського господарства без проведення земельних торгів. При цьому у договорі не було жодних даних про наявність на цій території водних об’єктів.

Наявні порушення вимог Земельного та Водного Кодексів України, а також недотримання сільрадою конкурентних засад при передачі ділянки в оренду стали приводом для окружної прокуратури звернутися до суду, відстоюючи інтереси держави.

У позові містилися вимоги визнати незаконним і скасувати рішення органу місцевого самоврядування, також скасувати державну реєстрацію права оренди та повернути земельну ділянку зі ставком громаді. Суд задовольнив їх у повному обсязі, підтримавши позицію прокуратури.

Наразі вдалося забезпечити виконання рішення суду та повністю припинити державну реєстрацію права оренди. Тож земельна ділянка зі ставком, вартість якої оцінюють у понад 200 млн грн, перебуває у комунальній власності Баранинської територіальної громади.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 109