Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.05.2024

Є ризик забруднення сусідніх територій: на Мукачівщині прокуратура виявила сміттєзвалище, що функціонує з порушеннями, та звернулася з позовом до суду

   

Мукачівська окружна прокуратура встановила, що на території Воловецької територіальної громади наявне сміттєзвалище, земельна ділянка під яким належним чином не оформлена. При цьому орган місцевого самоврядування бездіє і протягом тривалого часу так і не забезпечив розробку та затвердження необхідних правовстановлюючих документів.

Виявлені факти свідчать про порушення вимог чинного законодавства, тому окружна прокуратура звернулася до суду з позовом. У ньому просить визнати бездіяльність селищної ради протиправною та вжити заходи для оформлення документів на комунальну землю.

Відсутність такої документації та, відповідно, визначених меж і площі, створює передумови для зловживань при розпорядженні землею. Це вже призвело до незначного самовільного розширення сміттєзвалища на територію сусідньої земельної ділянки, яка належить до території Верхньоволовецького лісництва. І ризики забруднення місцевості поблизу звалища продовжують існувати.

Закарпатський окружний адміністративний суд відкрив провадження у справі, її розгляд відбувається за участі прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури Закарпатської обласної прокуратури.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 129