Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.04.2014

Прокурор області Олег Сидорчук закликав закарпатців не піддаватися на можливі провокації на травневі свята, а правоохоронців забезпечити громадський порядок

  

Прокурор Закарпатської області Олег Сидорчук застеріг краян щодо можливих провокацій на травневі свята, які з великою ймовірністю можуть бути спровоковані політичними силами, котрі прагнуть загострення ситуації у країні  вцілому, та на Закарпатті зокрема.  Тому він закликав закарпатців не піддаватися на жодні провокації з боку будь-яких сил та зберігати той спокій і мир, який ми всі цінуємо і до якого прагнемо.

 

Наразі, спільне завдання органів прокуратури та правоохоронців – не допустити будь-якого негативного розвитку подій, приділивши на вихідні підвищену увагу забезпеченню громадського порядку.
За словами прокурора області, неприпустимими є факти, коли окремі особи залучають зброю та здійснюють правопорушення, мотивуючи це необхідністю охорони громадського порядку.

 

«Законодавство України чітко регламентує, що участь громадян в охороні громадського порядку, можлива тільки у складі відповідних громадських формувань, утворених та зареєстрованих згідно з положеннями закону. Відповідно до закону, створення інших, не передбачених ним формувань, їх самостійна діяльність без взаємодії із підрозділами міліції чи виконання ними невластивих їм функцій є протиправним»- нагадав прокурор Закарпаття.

 

Також, слід пам`ятати, що відповідно до постанови Верховної Ради від 1 квітня поточного року МВС та СБУ зобов’язані провести роззброєння незаконних збройних формувань та окремих громадян, які без дозволу володіють зброєю. Зокрема, про цю вимогу йшлося у заяві за наслідками чотирьохсторонньої зустрічі у Женеві. «Громадський порядок і безпека повинні бути забезпечені виключно силами правоохоронних органів у правовому полі», - наголосив  прокурор області.

 

«До того ж, мною поставлено завдання перед керівниками правоохоронних органів краю: вжити максимально скоординованих заходів щодо активізації правоохоронної діяльності у сфері громадського порядку. І я впевнений, що, на даний час правоохоронці краю здатні повною мірою забезпечити виконання своїх завдань з охорони громадського порядку» - запевнив Олег Сидорчук.

 

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 3009