Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.08.2014

Прокуратура вживатиме усіх передбачених законом заходів, аби Закон «Про часткову мобілізацію» було виконано

           

В Україні оголошена третя хвиля часткової мобілізації, яка проводиться у всіх областях України.

 

Нинішня часткова мобілізація проводиться згідно з діючим законодавством, в тому числі і відповідно до Закону № 1595-VII «Про затвердження Указу Президента України «Про часткову мобілізацію».

 

Військовозобов'язані, яким надійшла повістка військового комісаріату про прибуття для призову на збори, зобов'язані прибути в пункт і у строк, зазначений в повістці. За призваними на збори та резервістами зберігаються місце роботи, посада і середня заробітна плата на підприємстві чи в організації, незалежно від форми власності.

 

Після першої хвилі мобілізації були зафіксовані випадки, коли недбайливе керівництво порушувало права мобілізованих і звільняло їх – прокуратурою вже поновлено на роботі десять незаконно звільнених чоловіків.

 

Захищати країну – наш обов’язок. Відзначимо, що в разі часткової мобілізації, 18-річні призовники, а також люди без армійського досвіду будуть покликані в останню чергу.

 

Прокурор Закарпатської області наголосив на тому, що за ухилення від призову за мобілізацією в ст. 336 Кримінального кодексу України прописана відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

 

Прокуратура вживатиме усіх передбачених законом заходів, аби Закон «Про часткову мобілізацію» було виконано. Україні потрібен захист і ми повинні його забезпечити!

 

 Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 2846