Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.05.2015

На Закарпатті винесено черговий вирок за ухилення від призову за мобілізацією

         

Днями, вироком Берегівського районного суду до двох років позбавлення волі засуджено місцевого мешканця за ухилення від призову за мобілізацією.

Як повідомив Берегівський міжрайонний прокурор Владислав Братюк, доведено, що чоловік, будучи військовозобов’язаним, отримав у лютому цього року повістку з роз’ясненнями та вимогою прибути місцевого військового комісаріату, проте у визначений час до місця призову не з’явився. При цьому, причини своєї неявки засуджений не повідомив.

Відтак, 27 квітня останнього визнано винним у вчиненні даного кримінального правопорушення та призначено покарання у виді двох років позбавлення волі, адже санкція статті 336 КК України - ухилення від призову за мобілізацією, передбачає позбавлення волі на строк від двох до п'яти років. Водночас, на підставі ст.75 КК України його звільнено від відбування покарання з іспитовим терміном на 1 рік, - пояснив прокурор.

Зазначимо, що на Закарпатті наразі розслідується 16 кримінальних проваджень за фактами ухилення від призову за мобілізацією. Уже 13 обвинувальних актів скеровано до суду для прийняття рішення по суті, по 13 фактах вже винесено обвинувальні вироки.

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області 

кількість переглядів: 3122