Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.06.2015

Прокурор Закарпатської області Володимир ЯНКО провів прес-конференцію за результатами роботи прокуратури краю за перше півріччя

        

Сьогодні, 30 червня, прокурор Закарпатської області Володимир Янко підбив підсумки роботи відомства за перше півріччя 2015 року на прес-конференції для представників ЗМІ.

Зокрема Володимир Михайлович зазначив, що завдяки  координаційній роботі прокуратури за це півріччя в області зафіксовано один із найнижчих показників злочинності  по країні – 53,6 злочини на 10 тис. населення.


«На вулицях стало спокійніше, люди можуть спокійно гуляти нашими містами. І це результати роботи клопіткої і наполегливої праці прокуратури і правоохоронних органів задля забезпечення нормальної життєдіяльності краю», - сказав журналістам Володимир Янко.


Протягом першого півріччя судом у справах за позовами прокурора відкрито провадження на суму понад 203 млн. грн. та задоволено позовні вимоги прокурора на суму понад 31 млн. грн.

Судами видано накази щодо виплати боргу по заробітній платі на суму близько 700 тис. грн. та задоволено позовні вимоги прокурора на захист прав дітей на суму понад 800 тис. грн.


За результатами прокурорського реагування у судовому порядку поновлено права 247 громадян.


На захист інтересів держави задоволено позовів судами на суму понад 29 млн. грн., а також реально повернуто 210 га земель на суму понад 14 млн. грн. та попереджено незаконне надання земель за рішеннями суду загальною площею 235 га на суму біля 7 млн. грн.


Протягом півріччя сума за рішеннями, що набрали законної сили становить біля 20 млн. грн., а реально виконано за вказаний період судових рішень, в т.ч. минулих років, біля 21 млн. грн., що становить 105%.

Розповів прокурор області  і про подробиці інциденту, що мав місце у стінах прокуратури цими вихідними: чоловік прийшовши до приміщення прокуратури порізав собі вени. Володимир Янко повідомив, що інцидент вчинив ужгордець 1985 року народження, тричі судимий за розбійний напад, за злочини пов’язані з наркотиками, а також за угон машини. Таким своїм вчинком він намагався висловити своє незадоволення діями міліції, котра оголосила йому підозру у вчиненні іще двох злочинів.


25 травня ужгородець скоїв два пограбування. В одному - зірвав сумку із плеча жінки. Постраждала його наздоганяла і вказала правоохоронцям саме на нього. Інший епізод мав місце того ж дня в аптеці, де він із полиці вкрав  пристрій для вимірювання рівня цукру. Провізор кликала на допомогу, але він зміг втекти. Відтак, в суботу 27 червня чоловік прийшов до прокуратури і зробив собі надріз лезом на руці. Працівники прокуратури викликали міліцію та  швидку, лікарі діагностували у нього алкогольне сп’яніння, але він відмовився від медичної допомоги, тому у райвідділку затриманому її надали примусово. Зараз триває слідство. Чоловік взятий під варту.


Прокоментував прокурор області і нещодавні заяви Хустсько-міжгірського військового комісара з приводу того, що військовозобов’язаних, які намагатимуться перетнути кордон, будуть знімати з автівок і вручати повістки.
«Безглузда заява, і вона не має правових підстав. Є кодекс про адміністративні правопорушення, який чітко передбачає, в яких випадках прикордонники мають право затримувати осіб, які перетинають кордон, якщо вони скоїли злочини. Законом чітко передбачені дії усіх осіб, які причетні до мобілізаційного процесу і ніхто не має права порушувати ці норми. Крапка» - сказав Володимир Янко.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

кількість переглядів: 3370