Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.07.2015

Майже 53 млн грн відшкодовано на захист інтересів громадян та держави за позовами закарпатських прокурорів

             

Підсумки роботи органів прокуратури області по застосуванню  представницьких повноважень свідчать про підвищення в цілому ефективності вжитих на даному напрямку заходів реагування з метою усунення порушень закону у різних сферах суспільних відносин.

Зокрема, судами області задоволено 312 позовів прокурорів, пред’явлених на захист інтересів громадян та держави, на загальну суму майже 53 млн. грн., а 1,3 млн.грн. відповідачами відшкодовано добровільно, що є одним з найкращих показників по державі.

Ріст ефективності роботи відмічено на пріоритетних для нашого регіону напрямках – охорона навколишнього природного середовища та з питань земельних відносин.

Зокрема, днями, за результатами розгляду господарським судом Закарпатської області позову прокурора м.Мукачево,  громаді міста  в судовому порядку повернуто 5,2 га землі нормативно-грошовою оцінкою майже 12 млн.грн.

Крім того, оскаржено в апеляційному та касаційному порядку 40 судових рішень постановлених не на користь прокурора, сума у яких складає понад 50 млн.грн. Судами розглянуто та задоволено 31 скаргу прокурора.

Сума за рішеннями, скасованими за скаргами заявами прокурора склала 7,2 млн.грн.

Питома вага задоволених апеляційний та касаційних скарг на незаконні судові рішення складає 68,3 %, що є одним з найкращих показників серед інших регіонів держави.

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 2220