Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.08.2015

За позовом прокуратури Тячівського району до бюджету стягнуть близько 300 тис грн орендної плати за землю

   

 Господарським судом Закарпатської області задоволено позов прокуратури Тячівського району в інтересах Солотвинської селищної ради про стягнення з приватного підприємця 280 тис. грн. шкоди за фактичне використання земельної ділянки.

 

Як повідомив прокурор Тячівського району Степан Жовнір, в ході вивчення інформації Солотвинської селищної ради щодо повноти оформлення документів на земельні ділянки комерційного призначення встановлено, що один з приватних підприємців не сплачував орендну плату за земельну ділянку в смт. Солотвино з 2010 року.

Саме тоді Солотвинська селищна рада надала в оренду земельну ділянку в смт. Солотвино площею 0,7647 га для здійснення підприємницької діяльності на 49 років та встановила орендну плату у розмірі 5% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки, що становить понад 93 тис грн в рік, однак відповідний договір підприємцем не укладено.

 

Крім того, за принципової позиції прокуратури Вищим господарським судом України 22 липня 2015 р. залишено в силі рішення першої та апеляційної інстанцій, якими задоволено позов прокуратури Тячівського району з аналогічних питань, поданого в інтересах Буштинської селищної ради та стягнуто з приватного підприємця збитків за користування земельною ділянкою без правовстановлюючих документів в сумі 16 тис. грн.

         

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 897