Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.09.2015

На Іршавщині прокуратура припинила незаконне використання 13 га землі та повернула їх державі

        

Господарський суд Закарпатської області підтримав позицію прокуратури Іршавського району та повернув земельну ділянку площею 13 га, яку незаконно використовувало фермерське господарство державі.

 

Як повідомив прокурор Іршавського району Олег Опішняк, земельну ділянку передали господарству без затвердження технічної документації з оцінки земель, чим грубо порушено Податковий кодекс України та Закон України «Про оцінку земель», оскільки зазначено, що для визначення розміру орендної плати для земель державної та комунальної власності обов’язково проводиться та використовується нормативна грошова оцінка земельних ділянок.

 

Вказані порушення дозволили фермерському господарству користуватися  землею сільськогосподарського призначення за значно заниженою орендною платою.

 

Відтак, прокуратура району звернулась з позовом до суду для захисту інтересів держави щодо визнання недійсним вказаного договору оренди та повернення у власність держави земельної ділянки площею 13 га, який судом задоволено в повному обсязі.

 

 

 

Відділ організації прийому громадян,

розгляду звернень, запитів та зв’язків з громадськістю

прокуратури Закарпатської області

 

кількість переглядів: 999