Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.12.2015

На Закарпатті розпочато кримінальне провадження за фактом сепаратистських дій стосовно особи, яку торік вже було засуджено за подібний злочин

  

За погодженням прокуратури Закарпатської області Управлінням СБУ в області розпочато кримінальне провадження за фактом публічних закликів до умисних дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій, вчинені за попередньою змовою групою осіб та поєднані з розпалюванням національної ворожнечі, тобто злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України.

Мова йде про відеозвернення у соціальній мережі Facebook під назвою «Обращение Русинской Народной Армии к Русинам и русинским активистам», яке розмістив на своїй сторінці громадянин, якого торік було засуджено до трьох років позбавлення волі за публічні заклики до насильницької зміни і повалення конституційного ладу та захоплення держаної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій. Тоді у суді він визнав свою вину і пообіцяв більше не вчиняти подібних дій.

Натомість днями чоловік, виступаючи від імені командування так званої «Русинської Народної Армії», закликав вступати у її ряди для звільнення Закарпатської області.

 

Відділ організації прийому громадян,

розгляду звернень, запитів та зв’язків з громадськістю

прокуратури Закарпатської області

 

кількість переглядів: 822