Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2016

Розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання владою та службового підроблення службовцями відділу освіти Хустської РДА

       

Хустською міжрайонною прокуратурою розпочато кримінальне провадження стосовно службових осіб комітету з конкурсних торгів відділу освіти Хустської РДА, за фактом зловживання владою або службовим становищем та службового підроблення (ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України).

Встановлено, що протягом 2015 року комітетом з конкурсних торгів відділу освіти Хустської РДА проводилися дві процедури конкурсних торгів із закупівлі вугілля бурого (лігніту), масою 1360 тон та масою 200 тон, у  обох з яких брало участь одне і те ж ТзОВ.

         Вимогами документації обох вищевказаних конкурсних торгів було передбачено надання учасником торгів сертифіката якості вугілля, яке повинно відповідати певним вимогам, визначеним у документаціях торгів.

         На участь у обох вищенаведених торгах вказане ТзОВ подало аналогічні сертифікати якості, які не відповідають вимогам конкурсної документації. Проте, в першому випадку, підприємству було правомірно відмовлено в участі у процедурі закупівлі. Однак, в іншому конкурсі, всупереч невідповідності вимогам конкурсної документаціїї, учасника допустили до конкурсу, який він в подальшому і виграв, та уклав з відділом освіти Хустської РДА угоду на постачання вугілля бурого на загальну суму 300 тис.грн.

         Таким чином, службові особи комітету з конкурсних відділу світи Хустської РДА всупереч вимогам ст.3, п.3 ч.1 ст.29, ч.1 ст.30 Закону України «Про здійснення державних закупівель», зловживаючи своїм службовим становищем, з метою одержання неправомірної вигоди для вказаного ТзОВ (у частині надання переваги вказаного ТзОВ, як учасника конкурсних торгів перед іншим учасником, з подальшим виграшем останнього у торгах), завдали інтересам держави в особі відділу освіти Хустської РДА тяжких наслідків (матеріальної шкоди) на загальну суму 300 тис.грн.

 

Санкцією ч.2 ст.366 КК України (службове підроблення) передбачено покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем) передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 876