Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.04.2016

Прокуратурою оголошено про підозру в умисному вбивстві студентів-індусів усім трьом затриманим закарпатцям, які вже допитані

Сьогодні, керівництвом Ужгородської місцевої прокуратури трьом закарпатцям: двом чоловікам та жінці оголошено про підозру в умисному вбивстві

 

(п.1,6,12 ч.2 ст. 115, ч.2 ст. 15-п.п. 1,6,12 ч.2 ст. 115 КК України та ч. 4 ст. 187 КК України, за кваліфікуючими ознаками – умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті двом або більше особам, вчинене з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб, замах на умисне вбивство, тобто замах на умисне протиправне заподіяння смерті двом або більше особам, вчинене з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб, розбій, тобто напад з метою заволодіння чужим майном, вчинений групою осіб поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) трьох громадян Індіі, які навчалися на медичному факультеті УжНУ.

Як повідомив перший заступник керівника Ужгородської місцевої прокуратури Іван Савко, підозрюваних було затримано в порядку ст. 208 КПК України. Санкція згаданих статей передбачає покарання до довічного позбавлення волі.
Наразі, вирішується питання про звернення до суду з клопотанням про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Керівництвом прокуратури Закарпатської області хід розслідування вказаного кримінального правопорушення взято на особистий контроль.
Нагадаємо, що сьогодні, близько 4-ї години ранку до ужгородських правоохоронців надійшло повідомлення про те, що у будинку по вулиці Щедріна в м. Ужгороді знайдено бездиханні тіла двох студентів-іноземців з ножовими пораненнями, а третього у вкрай важкому стані з численними ножовими пораненнями госпіталізували до реанімаційного відділення Ужгородської міської клінічної лікарні.
Як стало відомо, цей будинок винаймали троє студентів-третьокурсників у закарпатця. Саме там і сталося жорстоке вбивство.

Правоохоронці негайно взялися за пошуки вбивць і завдяки злагодженим діям невдовзі було затримано неподалік злітної смуги аеропорту «Ужгород», при спробі перетину державного кордону двох підозрюваних вбивстві. Ними виявилися 24-річний закарпатець, мешканець Ужгородського району та 20-річна мешканка Перечинського району.
Третього з ймовірних вбивць студентів-іноземців, 22-річного мешканця Ужгородського району, було затримано правоохоронцями на вул. Бабяка, в м. Ужгороді. Під час огляду на його одязі, а також на руках та голові було виявлено плями бурого кольору, скоріш за все кров, сліди крові було виявлено також і на одязі затриманого поблизу кордону чоловіка. Під час перевірки речей, в сумці у зазначених осіб виявлено три паспорти громадян Індії та закривавлений кухонний ніж, а також ноутбук і планшети.
Підозрювані, під час допиту дали покази. Триває досудове розслідування.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 2668