Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2016

Закарпатські ліквідатори аварії на ЧАЕС чесно виконали свою роботу

30 років пройшло з тих пір, 30 років смертоносна пилюка з ядерної печі покриває білі хати, поля і ліси, 30 років цвітом скорботи і суму зацвітають Чорнобильські сади.

 

Сьогодні Україна вшановує загиблих та живих ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

 Президент Петро Порошенко оголосив 2016-й рік роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи. Про це йдеться в Указі № 702/2015 «Про заходи у зв'язку з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи», який Глава держави підписав 14 грудня.

У ліквідації аварії брали участь 600 000 людей: пожежники та медики, військовослужбовці, правоохоронці та персонал станції – вони виконували свій обов’язок, ризикуючи своїм здоров’ям та життям.

Першими у чорнобильське радіаційне пекло, разом із пожежниками, кинулися й правоохоронці. Серед сотень закарпатських законників ліквідовували наслідки аварії і два вже колишніх працівника прокуратури Закарпастької області: Василь ПАЛЬОК та Юрій КОХАН.

В цей день схиляємо голову перед учасниками –ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС. Пам”ятаємо і шануємо аби подібне ніколи не повторилося.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

кількість переглядів: 779