Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.06.2016

Завдяки вжитим прокуратурою заходам засудженими менше вчиняється повторних злочинів

З метою усунення порушень законодавства при проведенні індивідуально-профілактичної роботи із засудженими особами органами прокуратури області керівникам територіальних відділів поліції внесено 6 вказівок.

Передувало цьому проведення органами прокуратури області перевірки виконання посадовими особами територіальних підрозділів поліції вимог законодавства  щодо здійснення превентивної та профілактичної діяльності, спрямованої на запобігання вчиненню особами, засудженими до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, правопорушень та злочинів.

Вжиті прокурорами у минулому та поточному роках заходи певною мірою сприяли покращенню превентивної роботи із засудженими  що призвело до зменшенню скоєння ними повторних злочинів.

Разом з тим, перевірки показали, що профілактична та превентивна діяльність працівників поліції потребує подальшого вдосконалення та покращення. Для забезпечення більш ефективної профілактичної роботи їм слід налагодити належну співпрацю з працівниками кримінально-виконавчих інспекцій та з представниками інших служб, практикувати проводяться спільних перевірок поведінки та способу життя засуджених осіб за місцем їх проживання, більш поглиблено вивчати причини, які призвели до скоєння нових злочинів підобліковим елементом.

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 724