Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.06.2016

Прокуратура вимагає стягнення майже 90 тис.грн збитків з підприємства за порушення лісового законодавства

Хустською місцевою прокуратурою пред’явлено позовну заяву до Господарського суду Закарпатської області в інтересах Державної екологічної інспекції та кількох сільських рад Хустського району про стягнення з ДП «Хустського лісового дослідного господарства» збитків за порушення лісового законодавства на загальну суму майже 90 тис.грн.

Підставою для звернення з даним позовом стало неналежне виконання підприємством свого обов’язку, визначеного природоохоронним законодавством, щодо охорони лісу від самовільних рубок невідомими особами, несвоєчасне та незадовільне очищення місць рубок від порубкового залишку, пошкодження дерев та пошкодження підросту дерев,  чим завдано значної шкоди лісовим угіддям Хустського району.

Практичне відшкодування шкоди, завданої екологічними порушеннями має певну специфіку, що обумовлюється незворотністю їх наслідків. Пошкодивши чи знищивши лісову рослинність, уже неможливо водночас відновити її природний стан. Втрати при цьому є фактично невідновними, які б матеріальні ресурси не було залучено. Вирощування дерев, знищених незаконними рубками, вимагає тривалого часу.

Діяльність прокуратури краю на цьому напрямку є однією з пріоритетних, адже  Карпатські ліси – є багатством не лише Закарпаття, а і усієї України, наших майбутніх поколінь, а тому перебувають під особливою охороною держави, зокрема, органів прокуратури.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прес-служба прокуратура Закарпатської області

кількість переглядів: 1017