Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.09.2016

Завдяки спільним заходам, які вживають правоохоронці краю, рівень злочинності в області залишається найнижчим в державі

Сьогодні, в прокуратурі Закарпатської області відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів на якій обговорили стан протидії злочинності, у тому числі її організованим формам, на території Закарпатської області упродовж 7 місяців 2016 року та організації діяльності щодо розкриття і досудового розслідування кримінальних правопорушень.

У заході взяли участь голова обласної ради Михайло Рівіс, начальник УСБУ в області Олег Воєводін,  т.в.о начальника ГУНП в області Степан Довгунь, керівник Головного управління ДФС в Закарпатській області Олексій Петріченко, керівник Закарпатської митниці ДФС та керівники Мукачівського і Чопського прикордонних загонів, а також керівники місцевих прокуратур та їх заступники.

Прокурор області Володимир Гаврилюк зазначив, що правоохоронними органами краю вживались заходи, спрямовані на активізацію та підвищення ефективності роботи на даному напрямі, як наслідок, рівень злочинності в області із розрахунку на 10 тисяч населення становить 57,4 та є одним з найменших показників по державі.

Вдалось досягти зменшення кількості облікованих злочинів середньої     (-15,7%) та невеликої тяжкості (-9,4%), проти волі, честі та гідності (-42,9%), статевої свободи та статевої недоторканості особи (-8,7%), власності (-3,8%), у тому числі розбоїв (-41,7%), вимагань (-93%), шахрайств (-34,7%).

Також, відбулося зниження кримінальних правопорушень, вчинених особами, які раніше вчиняли злочини, групою осіб та у стані алкогольного сп’яніння.  

Значно вищим ніж у державі (24,7%) залишається рівень розкриття кримінальних правопорушень за остаточними результатами досудового розслідування - 37,4%.

Водночас, вжиті упродовж поточного року заходи щодо протидії злочинності та розкриття і розслідування кримінальних правопорушень є недостатніми.

Потребує активізації робота правоохоронних органів, спрямована на виявлення кримінальних правопорушень у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів.

Відтак, керівники правоохоронних органів краю прийняли спільну постанову з метою підвищення ефективності протидії злочинності, поліпшення координації діяльності правоохоронних органів, координаційна нарада.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 1971