Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.11.2016

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно групи осіб, котрі підробляли документи про походження незаконно зрубаного лісу з метою його експорту в Європу

Прокуратурою Закарпатської області, спільно із Управлінням Служби безпеки України в Закарпатській області, викрито групу осіб, які складали завідомо підроблені офіційні документи, а саме товарно-транспорті накладні, документи про походження деревини, які в подальшому збували суб’єктам господарювання з метою експорту незаконно зрубаних лісоматеріалів країни Європи.

Зокрема, досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи державних лісових та мисливських господарства, зареєстрованих на території Закарпатської області, з метою власного збагачення організували схеми порубок деревини без дозвільних документів.

Вказана лісопродукція офіційно не обліковувалась на підприємствах згідно податкового та бухгалтерського обліків, а відповідно до злочинного умислу посадових осіб держлісгоспів, неофіційно реалізовувалась суб’єктам підприємницької діяльності, з числа мешканців Закарпатської області.

Надалі, приватні підприємці шляхом придбання завідомо підроблених товарно-транспортних накладних, нібито виданих від різних лісових господарств, здійснювали експорт лісо та пиломатеріалів у зоні діяльності Закарпатської митниці ДФС. 

Під час реалізації таких підроблених документів й була викрита група злочинців. Зазначимо, що до її складу входив син керівника одного з цих держлісгоспів.

Наразі досудове розслідування завершено, а обвинувальний акт стосовно групи осіб, обвинувачених у скоєнні кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 358 КК України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів), прокуратурою області скеровано до Рахівського районного суду. Санкція статті передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до трьох років.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 489