Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.11.2016

Питання додержання конституційних прав ув’язнених, їх матеріально-побутове та медико-санітарне забезпечення на контролі прокуратури області

Перший заступник прокурора Закарпастької області Іван Шимон  здійснив виїзд у Закарпатську УВП №9.

 

 

Під час візиту звернуто увагу на питання додержання конституційних прав ув’язнених, їх матеріально-побутове та медико-санітарне забезпечення, дотримання їх прав.

           Окрім того, перший заступник прокурора області вислухав взятих під варту осіб, які виявили бажання звернутися до нього на особистий прийом. Засуджені зверталися з питань порядку оскарження рішень судів, а також порядку відбування покарання та умов звільнення. На усі поставлені запитання вони отримали ґрунтовні роз’яснення вимог чинного законодавства.

          Разом з тим, скарг з приводу режиму і умов тримання в секторі СІЗО Закарпатської УВП № 9 від ув`язнених не було.
Питання додержання в установі вимог кримінально-виконавчого законодавства під час відбування покарання постійно перебувають на контролі прокуратури області.

        Зокрема, з початку року прокуратурою Закарпатської області внесено 6 вказівок керівництву УВП № 9, з приводу забезпечення належних умов тримання осіб, на виконання яких поновлено права ув`язнених. Також, притягнуто до відповідальності посадову особу установи виконання покарань за неналежне забезпечення медичною допомогою в`язнів.

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 1266