Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.02.2017

Прокуратура добилася зміни запобіжного заходу фігуранту корупційного скандалу Іштвану Цапу із домашнього арешту на тримання під вартою з можливістю внести 240 тис грн застави

Сьогодні, 10 лютого Апеляційний суд Закарпатської області частково задоволив клопотання прокуратури Закарпатської області щодо обрання запобіжного заходу  першому заступнику міського голови Ужгорода Іштвану Цапу, підозрюваного в корупційній схемі одержання хабарів за вирішення «земельних» питань.

Суд зважив на доводи прокуратури і прийняв справедливе та об`єктивне рішення, ухваливши тримати підозрюваного під вартою із можливістю внести заставу сумою 240 тис.грн, скасувавши попереднє рішення Ужгородського міськрайонного суду щодо домашнього арешту для підозрюваного Іштвана Цапа, а також  відхиливши апеляційні вимоги підозрюваних.

Нагадаємо, що прокуратура, подаючи апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції, вимагала обрати підозрюваному тримання під вартою із встановленням застави у розмірі 2 млн 560 тис грн.

Принципова позиція прокуратури знайшла свою підтримку в Апеляційному суді Закарпатської області і щодо ще двох підозрюваних у вказаному резонансному кримінальному провадженні.

Зокрема, Апеляційним судом змінено запобіжний захід на тримання під вартою із збільшенням суми застави до 240 тис.грн депутату Ужгородської міської ради, який до того ж є головою земельної комісії в Ужгородській міській раді. Тримання під вартою із можливістю внести внести 64 тис.грн застави обрано і посереднику, якого затримали при одержанні частини неправомірної вигоди.

Відповідно до рішення суду, І. Цап не може відлучатись із населеного пункту без дозволу та з’являтись до суду на першу вимогу. Заборонено спілкуватись з іншими учасниками судового процесу, окрім захисника.

Одночасно, слід висловити вдячність небайдужим громадянам та активістам Закарпаття від яких правоохоронні органи краю отримують підтримку та сприяння у діяльності з протидії корупції у тому числі у таких резонансних справах.

Прес-служба  прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 464