Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.03.2017

На Закарпатті прокуратура через суд добивається скасування рішення Ужгородської міської ради щодо незаконного виділення земельної ділянки площею понад 2,6 га та вартістю майже 55 млн грн

З метою відновлення законності при вирішенні суспільно значимого питання щодо порядку та правомірності розпорядження земельними ділянками, з метою захисту інтересів держави в особі територіальної громади міста Ужгорода, Ужгородською місцевою прокуратурою скеровано до Закарпатського окружного адміністративного суду позов про скасування пунктів рішень Ужгородської міської ради в частині надання дозволу на складання проекту із землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею понад 2,6 га і вартістю майже 55 млн грн.

Зокрема, йдеться про рішення, прийняте Ужгородською міської радою всупереч вимогам земельного та містобудівного законодавства України, згідно якого управлінню освіти Ужгородської міської ради було надано дозвіл на розробку проекту відведення земельної ділянки площею понад 2,6 га для будівництва та обслуговування закладів освіти в м. Ужгороді з подальшою передачею її у постійне користування. Натомість, дозвіл на відведення відбулося за рахунок території, а саме із земель комунально-складських територій, на яких згідно генерального плану міста Ужгорода та плану зонування будівництво таких закладів освіти не дозволено.

 

Таким чином, розміщення на цій земельній ділянці навчального закладу не передбачене генеральним планом міста і надання дозволу на його розміщення без внесення і затвердження змін до генерального плану суперечить чинному законодавству України. Зокрема, Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», Закону України «Про основи містобудування», Земельного кодексу України тощо.

 


Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 2425