Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.06.2017

На Закарпатті двом оперуповноваженим відділу протидії наркозлочинності нацполіції, які погрожуючи притягненям до кримінальної відповідальності отримали від матері потерпілого 4 тис грн, прокуратура оголосила підозру

22 червня, працівниками слідчого відділу прокуратури Закарпастької області оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення двом правоохоронцям з управління протидії наркозлочинності.

 

 

Прокурорами, спільно з оперативними співробітниками закарпатського управління внутрішньої безпеки Національної поліції встановлено, що двоє співробітників управління протидії наркозлочинності нацполіцій в Закарпатській області, які безпідставно звинуватили мешканця м. Чоп у вчиненні злочину та, погрожуючи притягненням до кримінальної відповідальності, отримали від його матері 4 тисячі гривень на банківську карту.  

Наразі двом правоохоронцям прокуратурою оголошено про підозру у вчиненні правопорушення, перебаченого ч.2 ст.189 ККУ, тобто вимагання, та ч.2 ст.365 ККУ – перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу.

 

Зважаючи на те, що співробітники управління протидії наркозлочинності нацполіцій в Закарпатській області обґрунтовано підозрюється у  вчиненні насильницького злочину з використанням свого службового становища, який відноситься до категорії тяжких і за який їм може бути призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років прокуратурою внесено клопотання про обрання запобіжного заходу тримання під вартою, який судом задоволено.

 

Стосовно обох співробітників нацполіції в Закарпатській області обрано запобіжний захід тримання під вартою із визначенням суми грошової застави у 80 тис грн кожному.

 

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

 

 

 

 

 

 

кількість переглядів: 747