Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.11.2017

Закарпатські прокурори ефективно використовують надані повноваження у сфері охорони дітей та захисту їх прав

20 листопада – важлива віха у становленні прав дитини. Цього дня у 1954 році Генеральною Асамблеєю ООН проголошено Всесвітній день дитини,  у 1959 -  Генеральна Асамблея ООН ухвалила Декларацію прав дитини, а в 1989 –  Конвенцію про права дитини.

 

 

Прокурори Закарпаття ефективно використовують надані повноваження у сфері охорони дітей та захисту їх прав.  Так, з початку року ювенальними прокурорами розпочато 6 кримінальних проваджень.

 Судами задоволено  20  позовів на суму майже  200  тис. грн. За прокурорського втручання поновлено права  11  дітей.

Прокуратура продовжує роботу із захисту і майнових прав дітей. До прикладу, нещодавно задоволено позов Ужгородської місцевої прокуратури щодо захисту майнових прав дитини-сироти. 

Прокуратура звернулася до суду з позовом про визнання права власності дитини-сироти на частку у спадковому майні. Йдеться про 1/8 частку на будинок, що знаходиться у селі Сімер Перечинського району, вартістю близько 32 тисяч гривень.

Так само прокуратура захистила права іншої  дитини. Зокрема, через суд прокурори добилися визнання права власності за дитиною з інвалідністю на частку у спадковому майні - ¼ частку квартири, що знаходиться у селі Велика Добронь Ужгородського району, вартістю понад 34 тис. грн.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 2211