Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.11.2017

Відбувся навчально-методичний семінар на тему «Застосування норм Конвенції захисту прав людини та основоположних свобод, а також рішень Європейського суду з прав людини при здійсненні досудового розслідування та судового розгляду кримінальних проваджень»

Сьогодні, в прокуратурі Закарпатської області преведено  навчально-методичний семінар з керівниками місцевих прокуратур, їх заступниками та всіма прокурорами місцевих прокуратур на тему «Застосування норм Конвенції захисту прав людини та основоположних свобод, а також рішень Європейського суду з прав людини при здійсненні досудового розслідування та судового розгляду кримінальних проваджень».

 

Відкрив семінар та виступив із вступним словом прокурор Закарпатської області Володимир Гаврилюк, який зазначив, що тема семінару є надзвичайно актуальною і зважаючи на кількість справ, які наразі знаходяться в Європейському суді з прав людини, прокурорам слід винести з цього семінару максимум корисної інформації для своєї роботи аби не допускати помилок.

      Відтак, начальник відділу дослідження проблем впровадження практики Європейського суду з прав людини в прокурорську діяльність Національної академії прокуратури України Вероніка Плотнікова розказала присутнім про актуальні питання та особливості використання практики Європейського суду з прав людини, у тому числі пошук рішень та аналітичних документів суду та органів Ради Європи, в практичній діяльності.

      Про Конвенцію захисту прав людини та основоположних свобод,  рішення ЄСПЛ як джерело права в Україні. Застосування прокурором Конвенції при реалізації власних повноважень актуальні проблеми організації роботи та управління в органах прокуратури розказала заступник начальника відділу прокуратури області Олеся Бокоч.

Перший заступник керівника Берегівської місцевої прокуратури Юрій Нам`як у своєму виступі висвітлював тему правових стандартів ЄСПЛ щодо доказів та доказування у кримінальному процесі, визнання їх допустимими.

    Начальник відділу прокуратури області Ігор Сєхін  доводив до присутніх практику застосування Конвенції та рішень ЄСПЛ під час  розгляду кримінальних проваджень у судах першої та апеляційної інстанцій.

Наприкінці семінару пройшов обмін досвідом і жваве обговорення  прокурорами озвучених тем.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 2332