Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.01.2018

Більше 2,5 тис.громадян прийнято на особистому прийомі в прокуратурі

Прокурорами Закарпаття значна увага приділяється розгляду звернень, запитів, а також особистому прийому громадян та запитувачів інформації.

 

 

 

 

Упродовж 2017 року до органів прокуратури області надійшло 6570 звернень, з них 3718 вирішено по суті, в тому числі 90 – від народних депутатів України. Визнано обґрунтованими та задоволено 68 звернень.

З урахуванням законодавчих змін, органами прокуратури, в основному, вирішуються звернення з питань досудового розслідування – майже 68% , з яких кожне четверте на дії і рішення слідчих поліції.

З набранням чинності 30.09.2016 статті 131-1 Конституції України, органи прокуратури не мають можливості здійснювати представництво інтересів громадян в суді. Однак, громадяни продовжують направляти до органів прокуратури звернення щодо захисту своїх інтересів та поновлення порушених прав, вирішення яких уже не входить до повноважень органів прокуратури.

Так, за відсутності передбачених законом повноважень щодо розгляду певного кола питань, порушених у зверненнях,  упродовж   2017 року 41% зверненьскеровано за належністю відповідному органу чи посадовій особі.

Вкотре наголошуємо, що звернення можна надіслати поштою, або залишити звернення у скриньці у приміщенні прокуратур. Не розглядаються звернення  надіслані  факсимільним зв'язком.

Крім того, у органах прокуратури запроваджено можливість подання громадянами усних звернень за допомогою засобів телефонного зв’язку, тобто через телефони «гарячої лінії» та надіслання звернень з використанням мережі Інтернет, засобів електронного зв’язку (електронні звернення). Номера телефонів та електронні адреси розміщені на офіційному сайті прокуратури області.

Значна увага прокурорами приділяється питанням особистого прийому громадян. Так, на особистому прийомі прийнято більше 2,5 тис.громадян, з яких керівниками прокуратур – 348. Прокурором області прийнято на особистому прийомі більше 200 осіб.

Забезпечується також прийом осіб, які перебувають в установі відбування покарань, а також здійснення виїзних прийомів керівництва прокуратури області.

На виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» органами прокуратури області вживаються заходи, спрямовані на забезпечення права осіб на інформацію.

Упродовж 2017 року до органів прокуратури області надійшло 108 запитів, з яких надано інформацію на 32, роз’яснено положення законодавства 34 запитувачам, 33 надіслано за належністю іншим розпорядникам інформації.

Запитувачів цікавила інформація з питань досудового розслідування, з кадрових та інших питань.

Робота на вказаному напрямі триває.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 1838