Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2018

Завдяки прокуратурі Закарпатської області державі повернуто понад 41 га земель вартістю майже 42 млн грн

Органами прокуратури Закарпатської області постійно приділяється увага дотриманню вимог діючого законодавства суб’єктами господарювання у сфері земельних відносин.

 

 

 

 

Зокрема, встановлено несумлінне використання орендарем земельної ділянки без обов’язкової сплати до бюджету територіальної громади орендної плати упродовж тривалого часу.

    Так, Берегівською місцевою прокуратурою в суді доведено, що ТОВ «Закарпатполіметали» починаючи з 30.03.2007 року не виконує умови договору оренди земельної ділянки щодо необхідності сплати орендної плати за користування нею, в результаті чого у товариства була наявна заборгованість з орендної плати в сумі 108 тис. грн. Наведене стало підставою для звернення прокурора до суду.

Як наслідок, Господарським судом Закарпатської області задоволено позов Берегівської місцевої прокуратури, поданий в інтересах держави в особі Закарпатської обласної державної адміністрації, Берегівської райдержадміністрації та Мужіївської сільської ради до ТОВ «Закарпатполіметали» і розірвано договір оренди земельної ділянки площею 41,7 га, вартістю 41 млн. 953 тис. грн., укладений між Берегівською райдержадміністрацією та ТОВ «Закарпатполіметали» та повернуто вказану земельну ділянку у державну власність.

Органи прокуратури області і надалі безкомпромісно реагуватимуть заходами представницького характеру на порушення у земельній сфері.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

кількість переглядів: 1177