Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.07.2018

У прокуратурі Закарпатської області обговорили основні аспекти забезпечення достовірності звітності про роботу слідчих

      

25 липня, у прокуратурі Закарпатської області проведено навчально-методичний семінар, на якому обговорили основні аспекти забезпечення достовірності звітності  про роботу слідчих.

 

Семінар відбувся під головуванням виконувача обов’язків прокурора Закарпатської області Андрія Манькута, за участі заступника прокурора області Андрія Новікова та заступника начальника слідчого управління  ГУНП в Закарпатській області Володимира Пукмана.

 

Керівники місцевих прокуратур, їх заступники та начальники відділів, а також начальники слідства органів поліції територіальних підрозділів ГУНП в Закарпатській області взяли участь в семінарі у режимі відеоконференцзв’язку.

 

Начальник відділу ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань та інформаційно - аналітичної роботи прокуратури області Неля Бокшан детально розповіла присутнім про організацію роботи з питань забезпечення достовірності обліку роботи слідчих органів Національної поліції та акцентувала увагу на новелах інструктивних вимог щодо формування окремих показників звітності.

 

Крім того, Неля Петрівна обговорила з присутніми основні аспекти забезпечення достовірності відображення у звітності результатів роботи слідчих органів Національної поліції в Закарпатській області та наголосила на посиленні відомчого контролю з боку керівників місцевих прокуратур та органів досудового розслідування за об’єктивністю та повнотою внесення відомостей до Реєстру, на підставі яких формується відповідна звітність.

 

Прокурор відділу ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань та інформаційно - аналітичної роботи прокуратури області Оксана Шешеня, розповіла учасникам семінару про найбільш типові недоліки, які допускаються при складанні звітності про роботу слідчих в частині обліку затриманих осіб в порядку ст. 207, 208 КПК України, закінчених кримінальних проваджень, зокрема скерованих до суду обвинувальних актів та повернутих таких прокурору, з них про корупційні правопорушення, щодо достовірності відображення відомостей про забезпечення відшкодування збитків за закінченими кримінальними провадженнями тощо.

 

Відтак, завдяки проведеному семінару присутні мали можливість підвищити рівень кваліфікації та удосконалити підхід до роботи з питань складання звітності про роботу слідчих.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

 

кількість переглядів: 2238