Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.07.2019

На Закарпатті прокуратура та СБУ припинили незаконну схему розкрадання деревини посадовцями лісової охорони Ясінянського лісомисливського господарства

       

За процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області співробітниками Управління СБ України в Закарпатській області викрито та припинено незаконну діяльність посадових осіб лісової охорони Лазещинського лісництва ДП «Ясінянське ЛМГ» з розкрадання необлікованої деревини.

В ході досудового розслідування встановлено, що лісничий Лазещинського лісництва, у змові із майстром цього ж лісництва та іншими особами, налагодили протиправний механізм із переробки необлікованої лісопродукції.

Так, за результатами перевірки фінансово-господарської діяльності лісомисливського господарства, відповідно до висновку експерта, розмір заподіяних збитків склав понад 376 тис грн.

Наразі лісничому Лазещинського лісництва, який, відповідно до укладеного між ним і лісництвом договором визначений відповідальним за облік і збереження деревини, повідомлено про підозру у розтраті чужого майна, яке було йому ввірене, шляхом зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах (ч.4 ст.191 КК України).  

Крім того, за результатами проведених обшуків на території лісництва та ряду деревообробних підприємств у с. Лазещина Рахівського району  правоохоронцями виявлено значну кількість лісу «кругляку», пиломатеріалів та необлікованих засобів деревообробки. Їх походження буде з’ясовуватись у рамках кримінального провадження.

Триває подальше досудове розслідування із встановлення всіх осіб причетних до вчинення злочину.

 

Пресслужба прокуратури Закарпатської області


 

 

кількість переглядів: 2012