Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2020

Судді та прокурори обговорили проблемні питання забезпечення якості підтримання публічного обвинувачення в суді (ФОТО)

       

Сьогодні, 14 лютого, у прокуратурі Закарпатської області проведено семінар щодо забезпечення якості підтримання публічного обвинувачення в суді, в тому числі з дотримання вимог кримінального процесуального законодавства при апеляційному оскарженні судових рішень.

Захід проведено під головуванням виконувача обов’язків прокурора області Івана Дем’янчука, за участі процесуальних прокурорів регіональної прокуратури та місцевих прокуратур.

Присутній на навчанні секретар судової палати з розгляду кримінальних проваджень та справ про адміністративні правопорушення Закарпатського апеляційного суду Іван Стан розповів прокурорам про проблематику при розгляді апеляційних скарг прокурорів на рішення суддів першої інстанції.

Суддя Ужгородського міськрайонного суду Тамаз Деметрадзе, озвучив проблемні питання, які виникають при розгляді судом першої інстанції заходів забезпечення кримінального провадження, в тому числі запобіжних заходів, та під час судового розгляду кримінальних проваджень.

Крім того, про особливості оформлення документів прокурорського реагування  при оскарженні в апеляційному порядку виправдувальних вироків та основні порушення вимог КПК під час підтримання публічного обвинувачення в судах першої інстанції, які призвели до скасування незаконних судових рішень за апеляціями інших учасників розповіли прокурори Людмила Сирохман та Ігор Сєхін.

На завершення, присутні обмінялись думками та досвідом на вказаному напрямі роботи.        

 

Пресслужба прокуратури Закарпатської області

кількість переглядів: 1620