Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.06.2021

Стан протидії дитячій злочинності, захист прав та інтересів дітей обговорили на спільній нараді в Закарпатській обласній прокуратурі

   

В Закарпатській обласній прокуратурі проведено спільну нараду керівників правоохоронних та інших державних органів, на якій обговорено стан протидії дитячій злочинності, захисту прав та інтересів дітей, які стали жертвами злочинних посягань, зокрема і домашнього насильства.

До заходу долучилися представники обласної та окружних прокуратур, Закарпатської обласної державної адміністрації, територіальних органів поліції, філії державної установи «Центр пробації», Закарпатського обласного центру соціальних служб.

Налагодження системної спільної роботи на цьому напрямі є важливим з огляду на реформування правоохоронної системи, законодавче введення нових соціальних інститутів щодо захисту прав дітей та загалом актуальність і важливість цієї проблематики. На цьому на початку заходу наголосила заступниця керівника Закарпатської обласної прокуратури Оксана Ломакіна-Невідома. При цьому додала, що наразі в області зафіксовано ріст дитячої злочинності, що невідкладно вимагає відповідної реакції від правоохоронних та уповноважених державних органів. А от кількість дітей, які потерпіли від кримінальних правопорушень, в краї знизилася.

Під час наради присутні визначили ряд проблемних питань, над вирішенням яких спільно працюватимуть у подальшому. Це і удосконалення превентивної та профілактичної діяльності з неповнолітніми, проведення з ними соціально-виховної роботи, дослідження факторів, які впливають на ріст злочинності серед дітей, та встановлення осіб, які можуть втягувати неповнолітніх у злочини. Окремо звернуто увагу й на необхідності оптимізації процесу створення служб у справах дітей у територіальних громадах, патронатних сімей. Обговорено й шляхи вирішення проблеми приховування фактів домашнього насильства та булінгу щодо дітей тощо.

За результатами наради прокурорами спільно з іншими учасниками розроблено план заходів, реалізація яких має сприяти запобіганню, виявленню та припиненню злочинів щодо неповнолітніх, захисту їх конституційних прав під час кримінального провадження.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1799