Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.07.2021

Закарпатця, який сприяв переправленню громадян Індії через кордон, взято під варту із заставою

   

За клопотанням слідчого, погодженим прокурором Перечинського відділу Ужгородської окружної прокуратури, мешканцеві Великого Березного обрано запобіжний захід за підозрою у сприянні незаконному переправленні кількох осіб через державний кордон України (ч. 2 ст. 332 КК України). Особу взято під варту з можливістю внесення 181 000 тис. грн застави.

Слідством встановлено, що закарпатець сприяв переправленню чотирьох громадян Індії на територію ЄС в обхід пунктів пропуску. За процесуального керівництва прокурорів відділу окружної прокуратури працівники поліції та Державної прикордонної служби оперативно зупинили автомобіль, яким керував підозрюваний, у с. Дубриничі Ужгородського району. Він рухався на автомобілі «ВАЗ-2170» у напрямку державного кордону, а в салоні перебували пасажири-іноземці.

Наразі встановлюються усі обставини правопорушення, досудове розслідування триває. Санкція вказаної частини статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1373