Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.01.2022

Судитимуть підприємця, якого обвинувачують у фальсифікації документів і намаганні вивезти до ЄС заборонену для експорту деревину

   

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо підприємця з Тячівщини за фактом закінченого замаху на переміщення через митний кордон лісоматеріалів, заборонених до вивезення за межі митної території України (ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 201-1 КК України), а також повторного підроблення і використання офіційного документу (ч.ч. 1, 3, 4 ст. 358 КК України).

У ході слідства з’ясовано, що обвинувачений мав на меті незаконно експортувати до Угорщини партію свіжоспиляних лісоматеріалів, заборонених до вивезення за кордон. Для цього вніс неправдиві дані щодо походження та обсягів деревини в ряд офіційних документів. Зокрема, фальсифіковані дані містив і сертифікат про походження товару, який давав можливість здійснювати експортні операції щодо партії лісоматеріалів обсягом 41,5 м. куб.

У квітні минулого року на митному посту «Тиса» автомобіль із забороненим вантажем виявили співробітники УСБУ в Закарпатській області, які і здійснювали досудове розслідування правопорушення. Обвинувальний акт скеровано до Ужгородського міськрайонного суду для подальшого розгляду.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1424