Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.05.2024

6,2 млн грн податку не надійшли до місцевого бюджету – директору та головному бухгалтеру Карпатського біосферного заповідника повідомлено про підозру

   

Закарпатська обласна прокуратура повідомила про підозру директору та головному бухгалтеру Карпатського біосферного заповідника. Їм інкримінують зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК України).

У ході слідства було встановлено, що неправомірні дії підозрюваних призвели до несплати 6,2 млн грн земельного податку.

Так, службові особи, персонально відповідаючи за правильність і достовірність фінансової звітності заповідника, підписали і подали недостовірні податкові декларації з плати за землю. У них умисно не було застосовано необхідні коефіцієнти індексації нормативної грошової оцінки земель. Це дало змогу установі протиправно занизити кінцеву суму податку, не сплативши кошти до місцевого бюджету.

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури досудове розслідування здійснює Шостий слідчий відділ ТУ ДБР, розташованого у м. Львові, із залученням оперативних співробітників ДБР.

Найближчим часом підозрюваним оберуть запобіжні заходи.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 44