Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.04.2022

Шахрайське заволодіння нерухомістю на 21,3 млн грн – на Закарпатті судитимуть підприємця

   

Прокурор Закарпатської обласної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт стосовно підприємця з Ужгородського району за фактами шахрайства в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України) та підбурювання до несанкціонованої зміни інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах (ч. 4 ст. 27 ч. 1 ст. 362 КК України).

За даними слідства, обвинувачений шахрайським шляхом заволодів нерухомим майном загальною вартістю 21,3 млн грн. Йдеться про дві земельні ділянки в Ужгороді, на яких розташовані СТО, автомийка та магазини. Право власності на ці об’єкти закарпатець придбав на підставі фіктивних договорів. Після чого підбурив державного реєстратора на їх підставі зареєструвати за ним вказану нерухомість. Провадження щодо держреєстратора вже перебуває на розгляді Ужгородського міськрайонного суду.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУНП в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1441