Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.06.2022

Систематична несплата орендної плати – у Тячеві прокуратура через суд прагне повернути громаді землю вартістю 55,4 млн грн

   

Тячівська окружна прокуратура звернулася до суду з позовом щодо розірвання договору оренди, стягнення з товариства заборгованості та повернення у комунальну власність земельної ділянки рекреаційного призначення. Її площа складає понад 11 га, а оціночна вартість – 55,4 млн грн.

Як встановив прокурор, товариство орендувало землю з метою створення там зони відпочинку із спортивно-рибальською базою. Однак за цільовим призначенням ділянку не використовувало. До того ж, порушило договірні зобов’язання перед громадою, систематично не сплачуючи орендну плату в повному обсязі. У такому випадку цивільне законодавство передбачає необхідність розірвання договору оренди та повернення ділянки територіальній громаді.

Врахувавши всі обставини справи та необхідність застосування представницьких повноважень, окружна прокуратура звернулася до Господарського суду Закарпатської області із позовом в інтересах держави. Наразі у ньому вже відкрито провадження.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1036