Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.06.2022

На Закарпатті співробітника регіонального сервісного центру МВС та його спільника викрито на організації корупційної схеми

   

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури службову особу регіонального сервісного центру МВС в області та його спільника – колишнього правоохоронця – викрито на одержанні неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України).

Вчора чоловіка разом із посередником, який передавав йому кошти від громадян, затримано «на гарячому». Працівник РСЦ вимагав у закарпатця 2400 доларів США за сприяння у видачі необхідних документів. Крім того, за грошові кошти посередник мав вирішити питання і в частині винесення позитивного експертного висновку щодо відсутності в автомобілі чоловіка змін кузова та агрегатів.

Таким чином, за інформацією слідства, особи організували корупційну схему з отримання грошових коштів від громадян за можливість недотримання встановленої законодавством процедури та безперешкодно отримати низку послуг. Йдеться про видачу, обмін і підтвердження посвідчень водія, реєстрацію та постановку на облік транспортних засобів, видачу та зберігання номерних знаків. Сума за таке сприяння в роботі працівників сервісного центру становила 100-200 доларів США з особи, які отримував посередник і в подальшому передавав службовцям.

Водночас розслідується і можлива причетність до вчинення злочину й інших посадових осіб регіонального та територіального сервісних центрів, а також експертів Закарпатського НДЕКЦ МВС України.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання їм запобіжного заходу. Подальше досудове розслідування здійснює шостий слідчий відділ (з дислокацією у м. Ужгороді) ТУ ДБР.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1239