Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.07.2022

Нелегальне переправлення військовозобов`язаних до ЄС за 7000 доларів США – закарпатцеві повідомлено про підозру

   

За погодження прокурора Закарпатської обласної прокуратури мешканцю Ужгородського району повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон із корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Згідно з даними слідства, чоловік налагодив протиправний механізм отримання коштів за організацію незаконного перетину кордону військовозобов’язаними чоловіками в період дії воєнного стану. Він підшукав двох осіб, які переїхали на Закарпаття через бойові дії у їх регіоні, та домовився, що допоможе їм потрапити до Словаччини поза офіційними пунктами пропуску.

Вчора в Ужгороді закарпатця викрили після одержання 7000 доларів США за двох чоловіків, яких він саме відвіз до прикордонних територій і вказав подальший маршрут руху для незаконного перетину держрубежу.

Подальше слідство здійснює Головне Управління Нацполіції в Закарпатській області. Викриття протиправної діяльності здійснено спільно з оперативними співробітниками Чопського прикордонного загону. Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1236