Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.08.2022

$12 900 за незаконне переправлення трьох військовозобов’язаних через кордон – підозрюваним обрано запобіжний захід

   

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури триває досудове розслідування за фактом організації двома закарпатцями схеми з протиправного перетину кордону чоловіками, що підлягають призову на військову службу (ч. 3 ст. 332 КК України). Наразі чоловікам вже обрано запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави. Для мешканця Берегівщини це 496 тис. грн, для жителя Мукачівського району – 248 тис. грн.

Нагадаємо, чоловіків викрили на минулому тижні в с. Шом на одержанні майже 13 тисяч доларів США. Слідством встановлено, що за ці кошти вони обіцяли переправити трьох осіб, які намагалися уникнути мобілізації, до Угорщини поза офіційними пунктами пропуску. Протиправну діяльність реалізовували через Telegram-канал, де знаходили клієнтів і домовлялися з ними про подальше місце зустрічі та інші деталі.

Слідство у кримінальному провадженні здійснює відділ поліції №1 Ужгородського райуправління поліції за оперативного супроводу відділу міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 995