Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.10.2022

Мешканця Києва, в якого знайшли партію кокаїну на понад 1 млн грн та вогнепальну зброю, засудили до 9 років за ґратами з конфіскацією майна

   

За доводами начальника Воловецького відділу Мукачівської окружної прокуратури мешканця Києва засуджено до 9 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому майна. Вирок йому оголошено за фактами незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами, незаконного придбання та зберігання з метою збуту психотропних речовин, а також наркотиків і прекурсорів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311, ч. 1 ст. 263 КК України).

Протиправну діяльність чоловіка правоохоронці викрили на початку березня. Було встановлено, що в автомобілі «Toyota Land Cruiser» він зберігав і перевозив пістолет із патронами без відповідного дозволу. Крім того, у транспортному засобі виявили десятки пакетиків із кокаїном загальною вагою понад 170 г, розфасовані канабіс і метамфетамін, а також пакетики із псевдоефедрином. Останній, відповідно до висновку експертизи, є прекурсором і може використовуватися для виготовлення наркотичних засобів.

У судовому засіданні чоловік лише частково визнав свою вину. Він розповів, що вказану партію наркотиків і прекурсорів тримав у себе вдома, в Києві, звідки привіз на Закарпаття 24 лютого. При цьому мотиву збувати «товар» нібито не мав, а зберігав його для власних потреб. Варто зазначити, що вартість лише вказаної партії кокаїну на чорному ринку оцінюють у понад 1 млн грн.

До вступу вироку в законну силу чоловік перебуватиме під вартою. Наразі триває час на апеляційне оскарження.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1044