Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.12.2022

Поспілкувались про важливе: прокурори Закарпаття в рамках акції «16 днів проти насильства» провели лекції у навчальних закладах краю

   

Ювенальні прокурори органів прокуратури Закарпаття долучилися до щорічної Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства», під час якої провели бесіди з понад 1200 учнями різної вікової категорії.

Під час спілкування прокурори мали змогу розповісти дітям про те, як захистити свої права, протидіяти різним формам насильства, булінгу, знущанням в мережі Інтернет тощо. Протягом періоду, коли тривала акція (з 25 листопада по 10 грудня), вдалося відвідати 30 навчальних закладів, зокрема шкіл та коледжів.

З наймолодшими учнями просвітницькі заходи проводили у форматі гри «питання-відповідь» – так діти легше сприймали інформацію, невимушено висловлювали свої думки і враження, активно долучаючись до обговорення. Малечі продемонстрували і перший український мультфільм про безпеку дітей онлайн «Хаппі та її суперсила».

Під час бесід із учнями 8-11 класів та студентами коледжів прокурори намагалися привернути увагу до проблем подолання насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії сексуальному насильству, а також захисту права дитини на приватність, особливо в популярних сьогодні соціальних мережах – Telegram, TikTok, Instagram і Facebook.

Щоб визначити рівень обізнаності та розуміння аудиторією проявів домашнього насильства, видів відповідальності за його скоєння, прокурори провели анонімне тестування. Під час бесід зосередили увагу й на необхідності допомагати та підтримувати людину, що стала жертвою насильства, та основне – не бути байдужими і в жодному разі не мовчати про насильство. 

Учням повідомили номери телефонів гарячої лінії, за якими вони можуть звернутися у разі порушення їх прав чи виявлення фактів насильства.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 281