Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.02.2023

Причини винесення виправдувальних вироків та особливості оскарження незаконних судових рішень обговорили на навчальному семінарі в Закарпатській обласній прокуратурі

   

Днями в Закарпатській обласній прокуратурі відбувся навчально-методичний семінар, на якому обговорено підстави винесення виправдувальних вироків та особливості оскарження незаконних судових рішень вказаної категорії в апеляційному, касаційному порядку.

Захід відкрив перший заступник керівника обласної прокуратури Іван Косей, який, звернувшись до присутніх, підкреслив важливість і актуальність питання неухильного дотримання конституційних прав громадян у кримінальних провадженнях. Він наголосив, що з боку органів прокуратури важливо робити все, аби запобігти випадкам необґрунтованого притягнення до кримінальної відповідальності. При цьому Іван Косей повідомив про результати роботи органів прокуратури в області за 2022 рік на цьому напрямку та окреслив основні пріоритети у подальшій діяльності.

До семінару долучився і секретар судової палати з розгляду кримінальних проваджень та справ про адміністративні правопорушення Закарпатського апеляційного суду Іван Стан. У своєму виступі він окреслив основні вимоги кримінального та кримінального процесуального законодавства під час апеляційного розгляду кримінальних проваджень, окремо зупинившись на судовій практиці Закарпатського апеляційного суду при оскарженні прокурорами виправдувальних вироків суддів першої інстанції.     

Учасники заходу заслухали також виступи прокурорів відділу організації і забезпечення підтримання публічного обвинувачення в суді обласної прокуратури Ігоря Сехіна, Кароліну Міцовду та Людмилу Сирохман. Вони розповіли про основні порушення  вимог чинного законодавства, які призвели до ухвалення виправдувальних вироків у 2022 році, особливості оформлення документів прокурорського реагування та існуючу практику Касаційного кримінального суду з питань перегляду таких вироків за касаційними скаргами прокурорів.

До обговорення долучились як колектив апарату обласної прокуратури, так і окружні прокуратури по відеозв’язку.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 777