Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2023

На Закарпатті організовану групу з числа колишніх працівників нафтобази судитимуть за систематичне розкрадання пального зі збитками у понад 1,4 млн грн

   

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо шістьох колишніх співробітників підрозділу нафтобази за фактом систематичного розкрадання пального в складі організованої групи (ч. 5 ст. 185, ч. 2 ст. 15 - ч. 5 ст. 185 КК України).

За даними слідства, під час воєнного стану обвинувачені здійснювали крадіжки нафтопродуктів із підприємства з метою їх подальшої реалізації. Для цього таємно здійснили врізку в трубопровід та за допомогою спеціального обладнання викачували до 2500 літрів пального за раз.

Протягом минулого року задокументовано кілька таких фактів, а на початку жовтня чотирьох осіб зі складу організованої групи затримали «на гарячому» – під час чергової спроби крадіжки. Ділки встигли викачати понад 1500 л палива. Тоді ж було проведено ряд оглядів та обшуків, зокрема за місцями проживання фігурантів. Вилучено пальне, порожні ємності для нього, грошові кошти, транспортні засоби та документи.

Загалом встановлено, що протиправні дії осіб завдали підприємству понад 1,4 млн грн збитків. Трохи більше третини з цієї суми обвинувачені вже відшкодували.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 926