Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.02.2023

Запобігти протиправному втручанню правоохоронних органів у підприємницьку діяльність: керівництво обласної прокуратури поспілкувалося з представниками бізнес-асоціацій та релокованих підприємств Закарпаття

   

Робоча зустріч із представниками бізнес-асоціацій області, Закарпатської ОВА та підприємцями відбулася сьогодні на базі Закарпатської обласної прокуратури. Основною темою для обговорення став захист інвестицій та дотримання прав суб’єктів господарювання, недопущення тиску на бізнес, позаяк успішне функціонування економіки є надважливим в умовах воєнного стану в державі.

Захід відбувся за участі представників Офісу Генерального прокурора. «Працюємо над тим, аби створити механізм захисту інвестицій та допомагати добросовісному бізнесу. Бачимо проблеми, які в нього можуть виникнути, з огляду на існуючий подекуди негативний досвід взаємодії з правоохоронними органами. У кожному такому випадку закликаємо звертатися до органів прокуратури та повідомляти конкретні факти. Ми постійно відкриті до діалогу та ставимо собі за мету повернути довіру бізнесу до правоохоронної системи», – звернувся до присутніх начальник управління захисту інвестицій та запровадження спеціалізації прокурорів Департаменту кримінальної політики та захисту інвестицій ОГП Олександр Максименко.

У готовності впроваджувати напрацьовані Офісом Генерального прокурора інструменти на місцях запевнив керівник Закарпатської обласної прокуратури Анатолій Ковальчук. Він також представив учасникам зустрічі свого заступника, за яким буде закріплено цей напрямок роботи, – Павла Русняка.

Зважаючи на те, що Закарпаття є тиловим регіоном, за час повномасштабного вторгнення область прийняла чимало релокованих підприємств та за сприяння військової адміністрації триває робота з допомоги бізнесу перевезти свої потужності та облаштувати роботу тут. Тому до робочої зустрічі долучилися як представники одних із найбільших суб’єктів господарювання, які змогли успішно запустити роботу в краї, так і представники добре відомих місцевих підприємств з багаторічним досвідом. Обговорили особливості роботи та ті виклики і проблеми, з якими доводиться стикатися у повсякденній діяльності.

Насамкінець керівник обласної прокуратури запевнив, що тема підтримки та захисту діяльності чесного бізнесу, створення передумов для ефективного інвестування в економіку України є надзвичайно актуальною, а тому така співпраця з бізнес-асоціаціями повинна стати системною.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 964