Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.03.2023

Трьом громадянам, які погодились обійняти псевдопосади на тимчасово окупованих Луганщині та Херсонщині, повідомлено про підозру

   

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури трьом особам заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності. Мешканці Луганська – за фактами зайняття посади у незаконно створеному органі влади, а також державної зради (ч. 2 ст. 111, ч. 4 ст. 111-1 КК України), а жителю Херсона – у зайнятті посади в псевдоправоохоронному органі (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Третього чоловіка – мешканця Сватового – підозрюють у передачі матеріальних ресурсів незаконним збройним формуванням (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, двоє чоловіків, маючи багаторічний досвід роботи в підрозділах ДСНС України та облавтодору відповідно, погодились очолити аналогічні органи, незаконно створені окупантами на тимчасово окупованих територіях.

Херсонець обійняв посаду «начальника пожарно-спасательной части» в м. Олешки та здійснював підбір кадрів. Він пропонував громадянам перейти на бік проросійської влади та працювати на окупантів, отримуючи заробітну плату в російських рублях.

А житель Луганщини не лише погодився працювати так званим начальником Сватівського автодору ДУП лнр «Луганського автодору», а й організував виконання ремонтних робіт на ділянках доріг тимчасово окупованого Сватівського району. Крім того, передав у користування НЗФ спецтехніку для укладання доріг, навантажувачі, трактори та вантажні автомобілі, якими раніше володів райавтодор.

Сприяла в захопленні військовими рф влади на території України і жителька Луганська, яка погодилась працювати «т.в.о. начальника відділу виконавчої служби Станично-Луганського районного управління юстиції так званого міністерства юстиції терористичної організації лнр». Поплічниця окупантів співпрацювала з представниками інших незаконно утворених органів влади та сприяла утвердженню на тимчасово захоплених територіях політики псевдореспубліки «лнр».

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснює Управління СБУ в Закарпатській області.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 608