Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2023

На Закарпатті колишнього державного реєстратора підозрюють у неправомірних діях, через які з власності держави вибули землі лісфонду вартістю 751 тис. грн

   

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури колишньому державному реєстратору відділу у Хустському районі ГУ Держгеокадастру в Закарпатській області повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та несанкціонованій зміні інформації в автоматизованих системах (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 362 КК України).

У ході слідства встановлено, що підозрюваний незаконно здійснив реєстрацію земельної ділянки та відкриття поземельної книги на неї. Для цього вніс відповідні відомості до Державного земельного кадастру, вказавши там цільове призначення – для ведення особистого селянського господарства.

При цьому посадовець був зобов’язаний відмовити у внесенні відомостей до системи, адже вказана земля розташована на території лісництва і належить до земель лісового фонду. Через неправомірні дії підозрюваного ділянка вартістю 751 тис. грн вибула із власності держави. Наразі на неї накладено арешт.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 760